Voor sponsors

Draagt u dit onderzoek een warm hart toe? Help mij om deze onbekende geschiedenis voor iedereen toegankelijk te maken. U kunt dit project steunen.

Projectdoelstellingen

  1. Integrale presentatie van een onderbelicht aspect uit de regionale geschiedenis. De afzonderlijke verhalen over dwangarbeid langs de Rijn zijn niet eerder geografisch gebundeld. Het project omvat ook de nasleep voor de bevolking en bestuurders in het gebied.
  2. Op aansprekende wijze informatie bieden aan jongere generaties, zodat zij inzichten verwerven over wat leven en werken in onvrijheid betekent. De verhalen en toelichtingen zijn relevant voor regionale bewoners, verwanten van voormalige dwangarbeiders, geschiedkundigen en sociologen.
  3. Ervaringen van de voormalige dwangarbeiders beschikbaar maken voor een breed publiek. Erkenning creëren. Na de oorlog was er weinig begrip voor deze mannen. Er werd veel gezwegen. Sommigen kregen jaren later alsnog psychische problemen.
  4. Binnen een netwerk van organisaties kennis uitwisselen en verspreiden.

Activiteiten

Dit onderzoek is gestart in 2020 en het schrijfproces voor de boekenserie loopt sinds januari 2022. Verder bestaan mijn activiteiten voornamelijk uit:

  • Vertelmomenten organiseren voor nabestaanden, op aanvraag.
  • Maatwerk publicaties over deze geschiedenis met persoonlijke verhalen, in opdracht.

Sponsors vanaf € 12,50 kunnen een geschenk uitkiezen (zie formulier hierna):

  1. Een PDF-bestand met militaire stafkaarten van de Panther-Stellung langs de Rijn, of:
  2. Een broche van zijde fluweel (8 cm doorsnede) in de kleur geel, wit, zwart, oranje, groen, paars, rood, donkerblauw, turkoois of roze.

Uw bijdrage is welkom. Vul onderstaand formulier in. U ontvangt spoedig een e-mail met eenmalig betaalverzoek. Het bedrag bepaalt u zelf.

Hartelijk dank.

Karin van Veen
Senior onderzoeker project Graven in de vuurlinie